fredag 19 oktober 2012

Syjunta med tjejerna på jobbet!

Jag tycker att jag har världens roligaste jobb (för det mesta) jag har förmånen att ägna dagarna åt att sitta och snacka med folk i telefon, åka runt och snacka med folk, luncha och dricka kaffe. Jag har de mest fantastiska konsulterna som jag ska belägga och varje gång jag presenterar någon av mina konsulter är det med stolthet i bröstet. Det är fantastiskt att kunna säga till sina kunder att "här är en helt fantastisk person som dessutom uppvisar en enorm yrkesskicklighet" och dessutom veta att jag filar inte det minsta lilla på sanningen! Det roliga med det här är att vi, i vår grupp som verkar inom ett otroligt mansdominerat ingenjörsområde, är ett härligt litet tjejgäng (jo, vi har några grabbar också). Dessuotm är vi alla vansinnigt pyssliga och kreativa av oss.

Så ikväll är det syjunta med tjejerna på jobbet. Jag hoppas att jag kan virka färdigt rutor till ännu en sektion av min mormorsrutefilt. Det vore så kul om den blev färdig någongång...

måndag 15 oktober 2012

När livet suger musten ur en

Några av er härliga människor har uppmärksammat att jag inte skrivit något på ett tag. Det stämmer ju himla bra.

Jag är en sådan person som, när jag mår bra och allt flyter, är vansinnigt kreativ. I dessa perioder orkar jag hur mycket som helst. Jag har verkligen all energi i världen.

Men sen händer något. Jag har aldrig klarat av att sätta fingret på vad det är som utlöser dessa "episoder". Men jag dyker. Jag orkar inget. Jag har fullt upp med att stålsätta mig att klara mitt jobb, hämta barn, handla, laga mat och bara i största allmänhet få vardagen att gå runt. När väl vardagen gått runt finns det liksom inget kvar. Jag är dränerad.

Jag har haft lite av en sådan period nu. Det har varit mycket som har varit tungt. Jag tror och hoppas att jag ska vara på banan igen snart. Jag har ju så mycket jag vill göra. Så många idéer.

Det jag vill säga är att det är trevligt när någon undrar var man tagit vägen. Det gör att det känns lite bättre. Jag är snart tillbaka, jag lovar. Lite till bara. Måste pausa lite till, men snart.