söndag 1 april 2012

2 år och.... MIN!

Lill-Fisan fyller år idag. Det är inget skämt, hon fyller år den 1:a april. Jag kommer ihåg när jag för två år och tre dagar sedan gick, med myrsteg, in på specialistmödrarvården på KS i Solna. Jag skulle träffa läkare och jag var ganska så säker på att de skulle boka en snittid till mig.

Jag började besöket med att mer eller mindre få en utskällning från läkaren som inte tyckte att jag höll mig lugn nog. Jag hade ett blodttryck som borde fått blodet att spruta ut genom öronen på mig och det blev inte bättre av att jag vankade till och från bussen. Helst ville läkaren att jag skulle ligga still. Personer som jag har lite svårt att inte göra något alls. I min värld var det väl inte så farligt att sitta å pyssla, laga lite mat, stryka lite bäbiskläder, ja ni vet. Såhär i efterhand så tycker jag att det faktum att jag var tvungen att lägga mig ner i 30 min efter att jag stått upp i 20 borde kanske ha gett mig en hint om att jag borde lägga av. Men inte. Oh well!

Jag satt hos läkaren och hon (läkaren) sa att vi skulle boka en snittid. Toppen, tänkte jag. Jag hade ju mer än 3 veckor kvar till "drop down". Hon börjar ringa runt och säger bara "jaha" och "nähä" och när hon lägger på säger hon att hon måste kolla med en kollega vad hon ska göra och går ut ur rummet. Jag är ju inte mer puckad än så utan jag fattar ju att det är problem att få tag på snittider inom rimlig tid från mitt due-date. Läkaren kommer tillbaka och ser segerviss ut. Hon ringer ett till samtal och nu säger hon "ok, va bra!". Allt jag kan tänka är "inte 1:a april, inte 1:a april...". Hon lägger på luren och säger "du kan få tid för ett subakut snitt den 1:a april", "Nästa tid är den 24 maj (mitt due-date var 21:a april), så vore jag du skulle jag ta den...".

The rest is history och idag hade vi kalas och jag fick baka tårta! Det är därför jag skriver. Det var länge sedan jag fick göra tårta nu så jag var lite orolig att jag glömt hur man gör.


Det gick så fint så. Det blev en teletubbietårta fast enligt Lill-Fisan så skulle hon ha "apan" på tårtan. Det var också viktigt att få en bit med blommor på.


Jag tycker att hon borde ha känt igen dem, så mycket som hon har tittat på dessa små figurer. Men till hennes försvar får jag väl säga att det har varit väldigt mycket Nicke Nyfiken på sista tiden, så ja, det var tydligen en apa. Lill-Fisans kusin F var här och det höll på att bli lite fejd om själva figurerna. Lill-Fisan norpade 3 stycken så F fick bara 1. Men Lill-Fisan delade med sig till kusinen.


Men när man är 2 år har en viss territoriell känsla börjat infinna sig. Så det var väldigt mycket ledsna miner och lite småkäbbel om leksakerna, framför allt om den röda Bobby Car som var en mycket populär present.

6 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Så himla fin tårta! Gillade hon sin Bobby Car?

Fröken Pyssel sa...

Eller, dum fråga iof, haha :-D Det var ju en poppis present skrev du ju :-)

Kinaina sa...

Jag är en värdelös vän, jag glömde gratta igår! Jag är hemsk :( usch! Hoppas hon hade en fin födelsedag, tårtan ser helt fantastisk ut!!!!!!!! Om du ändå är min vän, trots att jag glömde gratta så tar jag gärna en fika snart eller så. Massa kramar!

Kinaina sa...

skulle hälsa från F att du är sjuuuukt duktig på att göra tårtor. han undrade om du sålde och när jag sa nej så sa han att det borde hon. :)

Fisan sa...

Jag får tacka för den fina komplimangen! Hälsa F och tacka. Du är inte en värdelös vän och en fika vore mycket trevligt. Hur ser det ut efter påsk för dig?

Kinaina sa...

Nu såg jag detta inlägg, dessa två veckor som är nu är knökfulla :( ska ut och resa denna vecka som kommer och veckan efter det är det Gastro Nord från mån-fre (Sveriges största restaurangmässa) som jag måste vara med på, men efter det! Typ 2a eller 3e maj. Långt fram I know :( vi kan snacka lite på msn imorgon kanske?