onsdag 26 december 2012

Choklad och röd som sammet

I julklapp fick jag "söta dagar" från "The Hummingbird Bakery" av svärmor. Jag älskar verkligen att få vackra och inspirerande kok och bakböcker. En sak som jag varit sugen på att baka i en evighet, känns det som, är "red velvet cupcakes". Eftersom svärmor, svåger och makens moster var här ikväll på middag, så vad passade bättre än små sammetslena cupcakes till kaffet?
De blev sagolika, men inte så röda som jag hoppats. Kakaon i smeten gör ju sitt till att kakan blir lite åt det mörkare hållet. I receptet stod det i och för sig att man skulle ha 40 ml röd hushållsfärg. Det är ju en ganska så obsen mängd hushållsfärg. Eftersom jag fejkade det hela med röd pastafärg så är det ju möjligt att jag kunde ha haft lite till i.
Men underbart goda och uppskattade av alla blev de hur som helst. Dessutom var jag helt wild 'n crazy och frös in de cupcakes som inte gick åt till middagen. Förhoppningen är att jag ska kunna bjuda på dessa underbara små skapelser fler gånger. Det är bara att tina och göra mer frosting.

1 kommentar:

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

Åh visst är den mysig? Jag har den också, men har inte testat något recept ännu. Det är "bara" en soffbok än så länge :-)