onsdag 15 februari 2012

The information super-high way

Jag tycker det är perverst roligt att gå in och titta på statistiken för den här lilla bloggen. Förut var jag totalt fixerad vid att kolla antalet sidvisningar men nu har jag hittat en ny "goodie". Googlesökord som använts för att hitta till min blogg.

Det är en hel del tårta-sökord och så, vilket inte är så himla spännande och revolutionerande men på sista tiden har jag haft två söksträngar som jag liksom fastnat för.

Den första är "stora pungkulor". Jag undrar vad det är man förväntar sig hitta när man googlar på detta? Inte är det min lilla prettoblogg i alla fall. Det roligaste är att den strängen användes fler gånger. Så jag kan ju bara hoppas att det var någon som egentligen ville titta på stora pungkulor men som istället halkade in hos mig och gillade vad den läste. Trevligt, trevligt och hjärtligt välkommen. May big cojones come your way!

Den andra strängen är "ska locket vara på när man reduserar rödvinsås". Där känner jag mig manad att bli lite matpretto. Ordet redusera betyder minska, så om man ska reducera en rödvinssås så betyder det att mängden sås ska minska i kastrullen. Eftersom sås är en vätska och innehåller någon mängd av vatten så är det så märkligt att när man kokar såsen så förångas vattnet och volymen sås minskar (reduserar). Här kommer den springande punkten. Har man locket på när denna förågning sker så kommer ångan att slå emot locket, kylas av och bli åter vatten för att sakta och åter igen rinna ner i såsen, and on it goes! Således, vill man att vätskan i kastrullen ska minska (redusera) så ska locket vara av!

Det är det som är så härligt, matlagning och bak är egentligen bara fysik och kemi. Jag älskar det!

2 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Haha, så roligt med pungkulorna :-D Jag har inte så roliga sökord på min blogg :-) Jag tror "barnkök" är mitt vanligaste sökord.

Fröken Pyssel sa...

Nää.. först kom ju fröken pyssel, sen pastill, sen barnkök och sen klä om lampskärm :-)