måndag 27 februari 2012

Mörk & ljus kaktryffel

Jag har hittat en ny grej. Det heter Pinterest. Det går ut på att man "pinar" bilder på nätet som man tycker är fina/söta/inspirerande/roliga/you name it. Sen kan massa andra gå in och kolla vad du har pinnat och själv pinna det om det är något man tycker om. Verkar det krångligt? Äh, inte så värst. Hursomhels så har jag fått en overload i inspiration. Vad jag fastnade för idag var den här galna bruttan.

Nu är jag inte så amerikansk att jag gillar det där med rå kakdeg, men gärna gräddad. Så jag gjorde min egen variant och det blev en Mörk & ljus kaktryffel. Kankse inte lika fina som orginalet men de blev busigt goda! Tror de kan komma att uppskattas på barnkalas i framtiden.Kakorna är av vanlig "småkaksdeg", undersidan doppad i mjölkchoklad och översidan är doppad i vit choklad. Små pigga och färgglada strösslar gör det hela till en glad och sprakande fest.


Jag vet inte varför men jag har alltid haft en förskärlek för småkakor. När jag var mindre var småkakorna stora som tefat. Men ju äldre jag blir desto mindre blir kakorna. Kan det ha att göra med att jag fotfarande vill äta kakan men är plågsamt medveten om kaloriinnehållet?

1 kommentar:

Fröken Pyssel sa...

Å väldans goda var de också, det kan jag intyga :-)