tisdag 3 januari 2012

Julens referat

Jag har varit en dålig männsika och inte bloggat på hela julen. Herreguuud!!! Innebär det att jag faktiskt har ett liv förutom att sitta och svamla vid ett tangentbord? Kanske det.

Hur som helst har det varit en skön och fridefull jul. Familjen Fis, inklusive farbror Fis (aka Bibbe), tog den fina bilen och körde ner till mörkaste Småland. Eller, ja, det är ju liksom mörkt överallt just nu och tack vara Gudrun (ni vet stormen för ett par år sedan) så är inte de Smålandska skogarna så mörka som de en gång var. Tomten kom, Lill-Fisan blev blyg men slutade vara blyg när hon insåg att hon fick små roliga paket av tomten. Hon har blivit helt vansinnigt borskämd av sin farmor och farbror när det gällde uppmärksamhet. Jag har lärt mig att minikexchoklad är mycket bra att ha i bilen vid långresor, så även majskrokar.

Jag har också lärt mig att Lill-Fisan är en partypingla av gigantiska mått. På nyårsafton hade vi bjudit våra vänner på middag och kalas. Eftersom jag och min man är de enda med småbarn i detta sällskap så tänkte vi att, ja, det får gå som det går. Vill hon sitta i våra knän hela middagen/kvällen så får vi ta det. Vi låter henne vara uppe tills hon stupar. Vi bestämmde oss för att kvällen inte var till för regler och uppfostran. Men vi behövde inte stå ut med något alls. Hon var ett lite mönsterbarn. Hon var glad och trevlig hela kvällen och partade på och umgicks med våra gäster till 23:40. Då kom ett smärre sammanbrott som hade med pepparkakor att göra och fem minuter senare sov hon sött i sin säng.

Men det härliga slutar inte där. Vi vuxna kunde fortsätta umgås, prata, ha trevligt och titta på fyrverkeri. När alla gäster till sist hade gått och jag och maken gått och lagt oss så hann jag tänka tanken att "hoppas hon inte vaknar vid 7..." sen sov jag. 9:45 på nyårsdagen väcktes jag av ett glatt kuttrande och "hej!" och "mamma!". Då kände jag mig ännu mer nöjd att jag har en dotter som faktiskt har vett att sova lite längre när hon har varit uppe och festat hela natten.

1 kommentar:

Fröken Pyssel sa...

Gud så skönt! Man vet ju aldrig riktigt om dom ska visa upp sin bästa sida eller inte, men oftast går det ju bra när det händer lite kul saker :-) Skönt med sovmorgon också. Vi har turen att barnen nästan alltid sover exakt sina timmar, oavsett när de lägger sig, så lägger de sig sent så vaknar de sent, mycket praktiskt. Fast självklart inga regler utan undantag...