torsdag 16 augusti 2012

Lysande decoupagepiff

Jag har haft ett pågående pysselprojekt lääänge. Det har varit att piffa till taklampan i Lill-Fisans rum. Vi köpte en billig rislampa på IKEA och satte upp. Redan då hade jag planer på servettdecoupage men det var så svårt att hitta lämpliga servetter.


En dag när jag och Lill-Fisan var och shoppade loss på ICA Maxi (exklusivt va?) så var de bara där. Servetterna med det perfekta trycket! De köpte vi och jag började klippa ut detaljerna som jag ville använda. Och så klippte jag, och klippte. Det blev sommar och pyssellusten försvann och odlingslusten vaknade. Varje gång jag på kvällen öppnade mitt pysselskåp så såg jag den lilla projektburken med servetter och tänkte "Ja! Ikväll, ska jag göra det!". Men det är alltid inte en sån himla bra idé att börja mecka ner taklampor inne hos ett litet barn som ligger och sover. Det kan gå super, men gör det inte det har man att göra resten av kvällen/natten.


Men igår! Igår så var jag så förutseende att jag plockade ner lampan medans potatisen puttrade på spisen och "Pippi Långstrump flyttar in" gick på TVn. Som en bonus sov barnet i bra tid och jag fick hela kvällen på mig att lacka och fixa med lampan. Jag måste erkänna att jag är vansinnigt nöjd! Den stora fördelen, enligt mig, är att bakgrundsfärgen på servetterna är vit. Precis som lampan. Det blev så fint!

2 kommentarer:

Kinaina sa...

Visst är de SJUKT snygga de där servetterna :) tycker faktiskt Ica Maxi piffat till sig rejält med såna där saker :)

Fröken Pyssel sa...

Vad fint det blev!