torsdag 13 september 2012

Smått för både små och stora

När jag fyllde år i våras kom mamma och pappa med 2 (!!!) paket. Att jag får två paket på min födelsedag har väl inte hänt sen jag bodde hemma. Oftast får man 1 paket med något praktiskt som man har önskat sig. Men den här gången sa mamma: "det ena är praktiskt och det andra är leksak". Gissa om jag blev nyfiken.

Det andra var för stort för att vara ett presentkort från Panduro så jag gissade att det måste vara något mer konkret. När jag öppnade fann jag MASSOR med minigarnnystan i en uppsjö olika färger. Jag fann också boken Virka roliga amigurumis av Mia Bengtsson. Det är en bok full av små tips och trix. Hur man monterar och även massor med mönster på söta små amigurumis. Det tog ett tag innan jag kom till skott att börja virka dessa små söta saker.
Jag kom igån nu efter semestern. Eftersom jag är feg och otroligt rädd för att något jag gör ska bli dåligt så började jag med ett "lätt" mönster, en liten japansk docka. Och det var lätt! Och roligt! Men pilligt. Jag känner att det kan bli många fler amigurumis i framtiden, jag har till och med köpt en bok till av Mia. Men här och nu får ni min version av den lilla Japanska dockan.
Anm: För er (Fröken Pyssel) som tyckte att jag skulle virka fler i olika färger och ställa på rad (jo, det var liksom grundtanken), så har jag så smått börjat skrota den eftersom den här ligger någonstans i Lill-Fisans rum. När hon hittar den brukar hon ganska så brutalt stoppa in antingen någon av hårbollarna eller hela huvudet i munnen och gnaga frenetiskt...

2 kommentarer:

Fiffiga Systrar sa...

Supersöt liten docka och nu när du vet att du kan så är det bara att ge sig på vad som helst oavsett svårightsgrad.. vi önskar trevlig helg! Kram emelie och elin

Fröken Pyssel sa...

Så himla himla söt! Du borde göra flera i olika färger som står bredvid varandra :-)